Muhteşem Bir Lezzet: Bal Kabağı Rüyası

Dilim dilim servis edeceğiniz ve damakları şenlendirecek enfes bir tatlı tarifiyle karşınızdayız! Bu özel tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu tatlıya bayılacaklar. Özellikle sonbahar aylarında yapılacak harika bir tercih. Hazırlanışı oldukça pratik ve malzemeleri de kolayca temin edilebilir. Siz de bu enfes tatlıyı deneyerek, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tatlıseverler için kaçırılmayacak bir lezzet. İşte, adım adım hazırlayacağınız bal kabağı rüyası tarifi…

Malzemeler

A Şişme:* 1,5 kilogram bal kabağı (kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış)
* 2 su bardağı toz şeker
* 5 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı soğuk su
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 2 paket petibör bisküvi
B Krem:* 2 paket krem şanti
* 2 su bardağı soğuk süt
Süsleme:* 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
* 1 yemek kaşığı Antep fıstığı

Hazırlanış

Öncelikle, 1,5 kg bal kabağını soyup küp küp doğrayın. Bir tencerede, doğranmış bal kabağını, şekeri, nişastayı ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, portakal kabuğu rendesini ekleyin. Karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra, petibör bisküvileri karışıma ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta, krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Hazırladığınız bal kabağı karışımını bir kapta yayın. Üzerine krem şantiyi eşit şekilde yayın. Son olarak, Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile süsleyerek buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!