Kat Kat Lazanyadan Sıkıldınız mı?

Klasik lazanyadan farklı bir lezzet arayışındaysanız, bu rulo lazanya tarifi tam size göre! Bal kabağı ve baharatların muhteşem uyumuyla hazırlanan bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız bu farklı lezzete bayılacak. Öğle veya akşam yemekleriniz için ideal bir seçenek. Hafif ve besleyici yapısıyla da öne çıkan bu rulo lazanya, herkese hitap edecek bir lezzet şöleni sunuyor. Deneyin ve farklılığın tadını çıkarın!

Malzemeler

Rulo İç İçin:

  • 8-10 adet lazanya yaprağı
  • 300 gram bal kabağı (küp küp doğranmış)
  • 200 gram lor peyniri
  • 2-3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 dal dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 dal taze soğan (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos İçin:

  • 300 ml süt
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet karanfil
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100-200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanış

Öncelikle bal kabağını haşlayın veya fırında yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra, haşlanmış bal kabağını, lor peyniri, sarımsak, dereotu, taze soğan, kimyon, kişniş, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Bu karışımı, haşlanmış lazanya yapraklarının üzerine yayın ve rulo haline getirin. Ruloları fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, unu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırmaya devam edin. Defne yaprağı, karanfil, muskat cevizi, tuz ve karabiberi de ekleyerek sosu koyulaştırın. Hazırladığınız sosu rulo lazanyaların üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!