Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı

Özel günlerinizin ve şık sofralarınızın vazgeçilmezi olacak nefis bir perde pilavı tarifiyle karşınızdayız. Zerdeçalın eşsiz aromasıyla harmanlanmış kuzu eti ve enfes pilavın muhteşem uyumu, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da, ortaya çıkan sonuç tüm emeğinize değecek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetin büyüsüne kapılacaklar. Özellikle bayramlarda veya davetlerde sunabileceğiniz bu tarif, sofranızın yıldız yemeği olacak. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de bu eşsiz lezzeti deneyimleyebilirsiniz. İşte, kuzu etli ve zerdeçallı bu muhteşem perde pilavı için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı:

Malzemeler

Pilav İçin:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
  • 200 gram kuzu eti (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yufka Hamuru İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı un (gereği kadar)

Süsleme İçin:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (erimiş)
  • 1 çay bardağı badem (kabuksuz, iri kıyılmış)

Hazırlanışı

Öncelikle pilav için, soğanı sıvı yağda hafifçe kavurun. Küp küp doğranmış kuzu etini ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ardından pirinci, et suyunu, baharatları (karabiber, tarçın, zerdeçal, tuz), dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve file bademi ekleyin. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Pilavımız hazır. Yufka hamuru için yumurtaları, yoğurdu, eritilmiş tereyağını, sıvı yağı ve tuzu bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru incecik açın ve fırın tepsisine yayın. Üzerine hazırladığınız pilavı eşit şekilde yayın. Ruloya sarın ve fırında kızarana kadar pişirin. Pişen perde pilavını dilimleyin. Erimemiş tereyağı ve pekmezi karıştırıp, üzerine gezdirin. Kıyılmış bademlerle süsleyerek servis yapın.

Servis Önerileri

Bu enfes perde pilavını sıcak olarak servis etmeniz tavsiye edilir. Yanında yoğurt veya ayran ile birlikte servis edebilirsiniz. Özellikle bayram sofralarında veya özel davetlerde şık bir sunumla konuklarınızı etkileyebilirsiniz. Farklı sunumlar deneyerek, daha da lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Deneyerek kendinize en uygun sunumu bulabilirsiniz. Afiyet olsun!