Zencefilli Acı Soslu Tavuk But: Lezzetli Bir Akşam Yemeği

Bu tarifte, taze zencefilin ferahlığı, acı sosun yakıcılığı ve soya sosunun tuzluluğu ile enfes bir tavuk but yemeği hazırlayacaksınız. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolayca bulunabiliyor ve yapımı oldukça pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Özellikle baharatlı yemeklerden hoşlananlar için ideal bir seçenek. Tavuk butlarının güzelce marine edilmesi, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Yanında pilav veya patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz. Hazırlanışı oldukça kolay ve hızlı olduğu için zamanınız kısıtlı olsa bile gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Malzemeler

Marine İçin:

  • 4 adet tavuk budu
  • 30 gram cheddar peyniri
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı barbekü sos
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı acı sos
  • 3/4 çay bardağı soya sos

Yan Yemek İçin:

  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
  • 100 ml süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış

Öncelikle tavuk butlarını yıkayıp, kurulayın. Ardından zencefil, sarımsak, barbekü sosu, bal, acı sos ve soya sosunu karıştırarak bir marine sosu hazırlayın. Tavuk butlarını bu sosa iyice bulayıp en az 30 dakika, mümkünse 2 saat buzdolabında marine edin. Marine etme süresi arttıkça tatlar birbirine daha iyi karışacak ve tavuk butları daha lezzetli olacaktır. Patlıcanları ve yeşil biberi küp küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip, patlıcan ve yeşil biberleri soteleyin. Sarımsağı ekleyip kavurun. Sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Marine edilmiş tavuk butlarını fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen tavuk butlarının üzerine cheddar peyniri serpip, 5 dakika daha fırında bekletin. Sotelenmiş patlıcanları yanına ekleyerek servis yapın.