Yoğurtlu Krep için Malzemeler

Bu enfes ve incecik yoğurtlu krep tarifinde, ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Tarifimizde kullanılan ölçüler, yaklaşık 8-10 adet krep için yeterlidir. Malzemelerinizi önceden hazırlayarak, hazırlık süresini kısaltabilirsiniz. İşte ihtiyacınız olanlar:
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt (tercihen sade)
* 1 su bardağı su (ılık su kullanabilirsiniz)
* 8 tepeleme yemek kaşığı un (herhangi bir un türünü kullanabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu (10 gram)
* 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartma için)

Yoğurtlu Krep Hazırlanışı

Öncelikle, geniş bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından, yoğurdu, suyu, unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Pürüzsüz ve topaklanmayan bir kıvam elde etmelisiniz. Krep hamurunun kıvamı çok önemlidir, eğer çok kalın gelirse biraz daha su ekleyip karıştırın. Çok akışkan ise biraz daha un ekleyerek kıvamını ayarlayın. Hazırladığınız hamuru en az 10 dakika dinlendirin. Bu, kreplerin daha kabarık olmasını sağlayacaktır. Kızartmaya başlamadan önce, tavayı orta ateşte ısıtın ve biraz sıvı yağ ekleyin. Her iki tarafını da altın sarısı olana kadar pişirin.

Servis Önerileri

Pişen yoğurtlu kreplerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine biraz şeker serpebilir, bal veya reçel ile tatlandırabilirsiniz. Ayrıca, krem şanti, çikolata sosu veya meyvelerle de süsleyebilirsiniz. Sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için harika bir kahvaltılık veya ara öğün seçeneği olacaktır. Deneyerek kendinize özgü bir lezzet yaratabilirsiniz!