Tarif Hakkında
Bu enfes ve yumuşacık pratik pankek tarifi, kahvaltılarınıza veya ara öğünlerinize lezzet katacak. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olan bu tarif, hem büyükler hem de çocuklar için ideal. Minimal malzemeyle maksimum lezzet elde edeceğiniz bu tarif, denediğinizde favori tarifiniz olacak. Malzemeleri bir araya getirip, kısa sürede enfes pankekler pişirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Hemen denemenizi ve tadına bakmanızı öneririz.Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) süt
- 3 yemek kaşığı (tepeleme) sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
1. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta çırpın.2. Sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
3. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Kuru malzemeleri azar azar ekleyerek topaklanmamasını sağlayın.
4. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
5. Orta ateşte kızdırılmış ve hafif yağlanmış bir tavada, kepçe ile küçük miktarda hamur dökün.
6. Her iki tarafı altın rengi olana kadar pişirin.
7. Sıcak olarak, istediğiniz soslar ve meyvelerle servis edin. Bal, reçel, çikolata sosu gibi birçok farklı seçenek deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!