Nefis Krep Tarifimiz

Bu enfes, yumuşacık krep tarifiyle, kahvaltılarınıza veya akşam yemeklerinize farklı bir lezzet katacaksınız. Üzerini reçel, bal, çikolata, farklı meyveler ve hatta fındık kremasıyla süsleyerek, damak zevkinize uygun birçok farklı kombinasyon yaratabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, kısa sürede misafirlerinizi bile etkileyecek bir sonuç verecektir. İster sade, ister bol soslu tercih edin, bu krepler her zaman mükemmel bir seçenek olacaktır. Aileniz için pratik ve lezzetli bir kahvaltılık arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Deneyin ve farkı görün! Mutfağınızın yeni favori tariflerinden biri olacağına eminiz.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes krepleri yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. İşte detaylı malzeme listesi:

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı (1 yemek kaşığı fazla) un
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Süsleme için ise;

  • 1 adet muz (dilimlenmiş)
  • 5 yemek kaşığı nar tanesi
  • 2 yemek kaşığı çikolatalı fındık kreması
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Krep Hazırlama Adımları

Krep hamurunu hazırlamak çok kolay! Öncelikle yumurta ve şekeri çırpın. Ardından süt, su, un, eritilmiş tereyağı, vanilya ve tuzu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın. Krep tavasını orta ateşte ısıtın ve hafifçe yağlayın. Her bir krep için, tavaya bir kepçe hamur dökün ve eşit şekilde yayın. Her iki tarafı altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Pişen krepleri bir tabağa alın ve dilediğiniz gibi süsleyin. Muz dilimleri, nar taneleri, çikolatalı fındık kreması ve pudra şekeri ile harika bir sunum elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!