Nefis Mayasız Poğaça
Çay saatlerinizin yeni gözdesi, pratik ve lezzetli mayasız ev poğaçası tarifiyle karşınızdayız! Yumuşacık hamuru ve enfes tadıyla, bu poğaçalar bir kere denendiğinde vazgeçilmezleriniz arasında yerini alacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte, herkesin mutfağında bulunan malzemeler kullanılıyor. Siz de özel bir çaba harcamadan, kısa sürede mis gibi kokan poğaçalara sahip olabilirsiniz. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarif, hem kahvaltı hem de çay saatleri için ideal bir atıştırmalıktır. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu poğaçaları mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler, sağlığınıza uygun ve kaliteli malzemelerden seçilmiştir.Malzemeler ve Hazırlanışı
Hamur için: 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı şeker, 1,5 paket kabartma tozu, 4-4,5 su bardağı un. Öncelikle derin bir kapta sıvı yağ, süt, yumurta, şeker ve tuzu çırpın. Ardından kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz kalınlıkta açın ve çeşitli şekillerde kesin. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı çörek otu. Yumurta sarısını çatalla çırpıp poğaçaların üzerine sürün. Üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika altın sarısı rengi alıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!