Nefis Bir Lezzet: Mayalı Gözleme
Yumuşacık dokusuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak mayalı gözleme tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik tarif sayesinde evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir kahvaltılık veya ara öğün elde edeceksiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir süre içinde mis gibi kokan, sıcak gözlemlerin tadını çıkarabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. İster peynirli, ister patatesli, isterseniz de farklı iç malzemelerle deneyebileceğiniz bu tarif, her damak zevkinin beğenisini kazanacak. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, siz de bu muhteşem lezzeti evinizde deneyimleyebilirsiniz. Unutmayın, taze malzemeler kullanmak lezzetin sırrı!Malzemeler: Hamur İçin
* 1 tatlı kaşığı kuru maya* 2 su bardağı ılık su
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 5-5,5 su bardağı un
Malzemeler: İç Malzeme İçin
* 2 adet büyük boy patates (küçük doğranmış)* 1 tutam tuz
* 1 tutam kırmızı toz biber
* 2 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
Hazırlanışı: Adım Adım
1. Öncelikle mayalı hamuru hazırlayalım. Derin bir kapta ılık suyu, mayayı, şekeri ve tuzu karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Ardından unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamur kabardığında, tekrar hafifçe yoğurun.2. İç malzeme için patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip, doğranmış patatesleri tuz ve kırmızı biber ile birlikte orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Sıcak patatesleri bir kapta soğumaya bırakın.
3. Mayalanan hamuru tezgaha alıp un serpilmiş bir yüzeyde incecik açın. Açtığınız hamura, pişmiş patates harcından ve rendelenmiş kaşar peynirinden koyun.
4. Hamurun kenarlarını birleştirip, yarım ay şeklinde kapatın. Kapatılan kenarları sıkıca bastırın. Hazırlanan gözlemeleri teflon tavada veya sacda, her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!