Hızlı ve Lezzetli Patatesli Kaşarlı Börek

Hamur açma zahmetinden uzak, pratik bir tarif arayanlar için ideal olan bu kırpık börek, enfes tadıyla da damakları şenlendiriyor. Yufkaların kolay kullanımıyla zamandan tasarruf ederken, iç harcındaki patates ve kaşar peyniri kombinasyonuyla da lezzete doyabilirsiniz. Çay saatlerinizin, kahvaltılıklarınızın ya da misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem yapımı hem de sunumu ile oldukça keyifli. Bol miktarda kaşar peyniri kullandığımızdan, her ısırıkta peynir tadını yoğun hissedeceksiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu pratik böreği denemeden geçmeyin. Hazırlık aşamasını detaylıca anlattığımız bu tarif, mutfağa yeni başlayanlar için bile oldukça kolay.

Malzemeler

* 300 gram yufka
* 2 adet büyük boy patates
* 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1/2 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 su bardağı soda
* 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri soyup rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp, patatesleri yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Pişen patateslere pul biberi ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları, sütü ve sodayı çırpın. Hazırlanan patates karışımına rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Yufkaları kare şeklinde kesin. Her bir yufka parçasının üzerine hazırladığınız iç harçtan koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta-süt karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın ve afiyet olsun!