Yoğurt Çorbası için Malzemeler
Bu enfes yoğurt çorbası tarifiyle yaz sıcağında damaklarınızı ferahlatacak bir lezzete hazır olun. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. İşte ihtiyaç duyacağınız malzemeler:Çorba İçin:
* 5 yemek kaşığı baldo pirinç* 1 litre su
* 2 yemek kaşığı bulgur
* 2 su bardağı haşlanmış nohut (Bir su bardağı fazladan koymuşsunuz, birini ayırıp başka bir tarifte kullanabilirsiniz!)
Yoğurt Sosu İçin:
* 1 yemek kaşığı un* 1 adet yumurta sarısı
* 4 yemek kaşığı (tepeleme) süzme yoğurt
* 1 tutam tuz
Süsleme İçin:
* 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı* 1 silme tatlı kaşığı nane
Yoğurt Çorbası Hazırlanışı
1. Öncelikle, pirinç, bulgur ve nohutları bir tencereye alın. Üzerlerine suyu ekleyip, orta ateşte pirinç ve bulgur yumuşayana kadar pişirin. Bu yaklaşık 20-25 dakika sürebilir. Suyun tamamen çekilmesine ve çorbanın kıvamının koyulaşmasına dikkat edin. Pişirme işlemi boyunca arada bir karıştırmayı unutmayın, böylece yapışmaz. Çok fazla su kullanmamaya özen gösterin, aksi takdirde çorba sulu olur.2. Ayrı bir kapta, unu ve yumurta sarısını iyice çırpın. Daha sonra, süzme yoğurdu ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu karışımı çorbanın içine yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Yoğurdun kesilmemesi için bu aşamada yavaş ve dikkatli hareket etmeniz önemlidir.
3. Tereyağını bir tavada eritin ve üzerine naneyi ekleyerek hafifçe kavurun. Pişen çorbanın üzerine naneli tereyağını gezdirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!