Tarif Hakkında

Sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı ve lezzetli bir seçenek arıyorsanız, bu tavuklu göbek salatası tarifi tam size göre! Pratik hazırlanışı ve enfes tadıyla sofralarınızın yıldızı olacak. Hem hafif hem de doyurucu olan bu salata, ağır yemeklerden sonra damak tadınızı dengeleyecek. Aileniz ve arkadaşlarınız için kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, yaz pikniklerinizin de vazgeçilmezi olacak. Bol protein ve vitamin içeren malzemeleri ile sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor. Özellikle yaz sebzeleri ile zenginleştirerek farklı tatlar deneyebilirsiniz. Deneyin ve yazın en lezzetli salatasının tadını çıkarın!

Malzemeler

* 2 adet tavuk göğsü
* 1 adet büyük boy göbek marul* 8-10 adet kornişon turşu
* 1 kutu konserve mısır
* 500 gram süzme yoğurt
* 1 tutam dereotu
* 3 yemek kaşığı ceviz içi
* 1 tutam tuz
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın ve tereyağı ile birlikte tavada hafifçe pembeleşene kadar kızartın. Kızartırken üzerine toz kırmızı biber ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu, tuzu ve incecik kıyılmış dereotunu iyice karıştırın. Göbek marulu yıkayıp, orta boyda parçalara ayırın. Kornişon turşularını da istediğiniz boyda doğrayın. Hazırlanan yoğurtlu sosu, tavuk, marul, mısır ve turşularla karıştırın. Son olarak üzerine ceviz içi serpiştirin ve buzdolabında en az 30 dakika soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Bu tavuklu göbek salatasını tercihe göre çeşitli malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, doğranmış domates, salatalık veya kırmızı biber ekleyebilirsiniz. Ayrıca, farklı soslar deneyerek kendinize özel bir lezzet yaratabilirsiniz.