Tarif Hakkında

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan vişne, bu tarifte Azerbaycan mutfağından ilham alınarak hazırlanan ferahlatıcı bir salata halini alıyor. Et yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum yakalayan vişne döymeci, sıcak günlerde damak tadınıza ayrı bir keyif katacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu salata, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızın şık bir tamamlayıcısı olacak. Taze otların ve ekşi tatlı vişnelerin muhteşem birleşimiyle ortaya çıkan bu lezzet, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Özellikle yaz akşamlarının vazgeçilmez aperatifi olmaya aday bu salata, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Deneyin ve yazın tadını çıkarın!

Malzemeler

Bu nefis salata için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. İşte vişne döymeci için gerekenler:

  • 300-350 gram vişne
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet reyhan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Vişne döymeci hazırlamak oldukça kolay. Öncelikle vişneleri yıkayıp saplarını ayırın. Sarımsakları ince ince kıyın. Reyhan, maydanoz ve nane yapraklarını da ince ince doğrayın. Tüm malzemeleri bir kapta birleştirin. Tuz ve karabiberi ekleyip, güzelce karıştırın. İşte bu kadar! Salatanızı hemen servis edebilir veya buzdolabında kısa bir süre beklettikten sonra daha soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. Servis ederken, üzerine birkaç yaprak taze nane ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Vişnelerinizi mevsiminde ve mümkünse organik olarak seçmeye özen gösterin. Taze otların kalitesi, salatanızın lezzetini doğrudan etkiler. Sarımsağı çok fazla ezmemeye dikkat edin, hafif bir kıvamda olması lezzeti daha iyi ortaya çıkarır. Salatanızı hemen tüketmezseniz, buzdolabında en fazla 2 gün saklayabilirsiniz. Farklı otlarla da deneyebilirsiniz, örneğin fesleğen veya kişniş harika bir aroma katabilir. Eğer çok ekşi seviyorsanız limon suyu da ekleyebilirsiniz.