Lezzetli ve Besleyici Bir Çorba

Kış aylarının vazgeçilmezi olan semizotu çorbası, pirpirim çorbası olarak da bilinen bu tarif, hem lezzetli hem de son derece besleyici bir seçenek sunuyor. Bol vitamin ve mineral içeren bu çorba, soğuk havalarda vücudunuzu ısıtacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hem hafta içi akşam yemeklerinizde hem de hafta sonu kahvaltılarında gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu çorbanın tadına bayılacak! İçerisinde bulunan malzemeler sayesinde, hem doyurucu hem de hafif bir yemek deneyimi sunar. Siz de bu enfes çorbayı deneyin ve kış günlerinize lezzet katın.

Malzemeler ve Hazırlık

Bu tarifte 500 gram taze semizotu, 1 çay bardağı pilavlık bulgur, 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy soğan, 5 diş sarımsak, 1 adet domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, yarım limonun suyu, 9 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ve 3 çay kaşığı tuza ihtiyacınız olacak. Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domatesi de küp küp doğrayın. Daha sonra zeytinyağını tencereye alıp, soğanı ve sarımsağı kavurun. Üzerine biber salçasını ekleyip, kısık ateşte birkaç dakika daha pişirin. Ardından, doğranmış domatesi ekleyin ve karıştırın.

Pişirme ve Servis

Domatesler yumuşayana kadar kavurduktan sonra, sıcak suyu, bulguru, kırmızı mercimeği, semizotunu, sumağı, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyin. Malzemeler iyice karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Çorba piştikten sonra, yarım limonun suyunu ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak, çorbayı sıcak olarak servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!