Tarif Hakkında
Bu enfes sebzeli havuç çorbası tarifi, içeriğindeki bol vitamin ve mineral sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirecek. Lezzetiyle de damak zevkinizi şenlendirecek, yeni favoriniz olacak. Hem sağlıklı, hem de doyurucu bir yemek arıyorsanız, tam aradığınız tarif bu! Hazırlığı oldukça pratik, kısa sürede sofranızı süsleyecek bu çorba, soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, besleyici ve lezzetli bir seçenek arayanlara tavsiye ediyoruz. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.Malzemeler
* 1 adet soğan* 2 adet havuç
* 1 adet patates
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 1 tatlı kaşığı köri
* 1 tatlı kaşığı kişniş
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* Su (gerektiği kadar)
Hazırlanışı
1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi de küp küp doğrayın. Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağı da ekleyip bir dakika daha kavurun. Zerdeçal, zencefil, köri ve kişnişi ekleyip bir dakika daha kavurun. Baharatların kokusu çıkana kadar kavurmak önemlidir.2. Doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
3. Sebzeler iyice piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsterseniz çorbanızı süzgeçten geçirebilir, daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Servis etmeden önce sıcaklığını kontrol edin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!