Tarif Hakkında

Bu tarifle, hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir sebze çorbası hazırlayacaksınız. Hazırlaması çok kolay ve her kaşıkta vitamin dolu bir deneyim sunuyor. Çorbanın kıvamını dilediğiniz gibi ayarlayabilir, içerisine istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Özellikle soğuk kış günlerinde vücudunuzu ısıtacak ve bağışıklık sisteminizi destekleyecek bu tarif, mutlaka denemeye değer. Aileniz ve sevdikleriniz de bu çorbanın tadına bayılacaklar. Hafif ve besleyici yapısıyla her öğünde tüketebileceğiniz sağlıklı bir seçenektir. Deneyin ve farklılık yaratın!

Malzemeler

* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet kırmızı biber
* 1 adet yeşil biber
* 2 diş sarımsak
* 1 tutam taze dereotu
* 1/2 adet limon suyu
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı sebze suyu (veya su)
* 1 su bardağı süt (veya bitkisel süt)
* 6 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle, havuç, kabak ve biberleri yıkayıp küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. Bir tencerede zeytinyağını ve tereyağını eritin. Doğranmış sebzeleri ekleyip 5-7 dakika kadar orta ateşte soteleyin. Sarımsağı da ekleyip 1 dakika daha sote etmeye devam edin. Unu ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Sebze suyunu (veya suyu), sütü (veya bitkisel sütü) ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Dereotu ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak servis yapın. İsterseniz çorbanızı süslemek için biraz taze dereotu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha koyu kıvamlı bir sebze çorbası isterseniz, unu biraz daha artırabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbaya farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin, patates, karnabahar veya brokoli gibi sebzeler çorbaya lezzet katacaktır. Baharatları da kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.