Muhteşem Vişneli Ispanak Sarması

Alışılmışın dışında bir lezzet deneyimi arayanlar için enfes bir tarif: Vişneli ispanak sarması! Kavurma, yemek veya salata yanında mükemmel bir uyum yakalayan bu tarif, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Mercimek ve bulgurun besleyici gücü, kıymanın lezzeti ve vişnenin ekşi tatlı dokunuşu ile sofralarınızda fark yaratacak. Hazırlanması oldukça kolay olan bu tarifle, hem pratik hem de şık bir yemek hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Özel günleriniz için de ideal bir seçenek olan vişneli ispanak sarmaları, sofralarınıza renk katacak.

Malzemeler: İki Bölümde

Sarma İç İçin:

1/2 çay bardağı kırmızı mercimek, 1/2 çay bardağı esmer bulgur, 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış), 250 gram kıyma, 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış), 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 diş sarımsak (ezilmiş), 1/2 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı nane.

Sarma ve Sos İçin:

1 kilogram ispanak yaprağı, 8-10 adet vişne (çekirdekleri çıkarılmış), 2-3 adet cherry domates (yarım ay şeklinde doğranmış), 1 adet kırmızı acı biber (ince kıyılmış), 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı su.

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle sarma iç harcını hazırlayın. Soğanı zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Mercimek ve bulguru ekleyip, üzerine salçaları, sarımsağı, baharatları ve limon suyunu ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ispanak yapraklarını yıkayıp, geniş bir kapta kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Suyu süzün ve soğumaya bırakın. Haşlanmış ispanak yapraklarına hazırladığınız harçtan koyup sarın. Bir tencereye zeytinyağını, salçayı ve karabiberi ekleyip hafifçe kavurun. Suyu ekleyip kaynatın. Sarılan ispanak yapraklarını tencereye dizin. Üzerine vişneleri ve doğranmış domatesleri yerleştirin. Kapağı kapatıp kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!