Bu enfes triple chocolate cookie tarifi, eşsiz lezzeti ve çıtır dokusuyla tüm kurabiye severleri kendine hayran bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacak. Tereyağının güzel kokusu ve çikolataların yoğun aroması mutfakta büyülü bir an yaratacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyelerin tadına doyamayacaklar. Unutmadan, Antep fıstığının eklenmesi kurabiyeye farklı bir boyut katıyor, denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolayca bulunabiliyor, bu nedenle hemen denemeye başlayabilirsiniz.
Malzemeler ve Hazırlık
Tarifimizde 125 gram margarin, 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tarçın, 2 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay bardağı Antep fıstığı, 35 gram sütlü çikolata, 35 gram bitter çikolata, 35 gram beyaz çikolata ve 1/2 çay kaşığı tuz kullanacağız. Öncelikle, margarini ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurun. Hamuru yuvarlak şekiller halinde şekillendirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Pişme süresi fırınınızın özelliklerine göre değişebilir.
Pişirme ve Sunum Önerileri
Kurabiyeleri 180 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Pişerken fırının kapağını sık sık açmayın, aksi takdirde kurabiyeleriniz kabarmaz. Kurabiyelerin altları hafif kızarınca fırından çıkarın. Tamamen soğumasını bekleyin, ardından servis edebilirsiniz. Soğuyan kurabiyeleri, bir güzel sunum tabağına yerleştirebilir ve üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Dilerseniz yanına dondurma veya soğuk süt ile servis edebilirsiniz. Bu muhteşem cookie'lerin tadını çıkarın!