Tost Makinesinde Karnabahar: Lezzetli ve Farklı Bir Tarif

Yemelere doyamayacağınız kadar lezzetli ve farklı bir tarif olan tost makinesinde karnabahar hazırlama yöntemini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarif, hem pratik oluşuyla hem de enfes tadıyla mutfağınıza yeni bir soluk getirecek. Karnabaharın hafifçe kızarmasını ve baharatların mükemmel uyumunu deneyimleyeceksiniz. Özellikle acılı sevenler için harika bir alternatif. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olduğu için akşam yemeklerine hızlıca bir alternatif oluşturmak isteyenler için ideal. Deneyen herkesin çok beğeneceğinden eminiz. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler: Karnabahar ve Baharatlar

* 1 küçük boy karnabahar* 1 çay kaşığı tuz
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 12 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı yer fıstığı (kırılmış)
* 2 yemek kaşığı ceviz içi (kırılmış)
* 2 adet kurutulmuş kırmızı biber (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1/4 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 çay bardağı soya sosu
* 1/2 adet limon suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış: Adım Adım Tost Makinesi Karnabaharı

Öncelikle, küçük boy karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırın. Daha sonra, bir kapta karnabahar parçalarını, 1 çay kaşığı tuz ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice karıştırın. Tuz, karnabaharın suyunu çekmesine yardımcı olurken, zeytinyağı ise kızarmasını sağlar. Karnabaharın suyunu iyice süzmeniz önemlidir. Ardından, ayrı bir kapta sarımsak, toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, yer fıstığı, ceviz içi, kurutulmuş kırmızı biber, pul biber, kimyon ve ince kıyılmış kırmızı soğanı karıştırın. Bu karışımı karnabaharın üzerine ekleyin ve tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar iyice karıştırın. Son olarak, soya sosu ve limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırlanan karnabahar karışımını, tost makinesinin arasına yerleştirin ve yaklaşık 3-4 dakika orta ateşte pişirin. Pişirme süresi, tost makinesinizin gücüne göre değişebilir. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.