Nefis Terbiyeli Tavuklu Sulu Köfte

Klasik sulu köfteye lezzetli bir dokunuş katacak pratik bir tarif! Bu tarifle, hem zamandan tasarruf edecek hem de damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak enfes bir sulu köfte deneyimi yaşayacaksınız. Tavuk etiyle zenginleştirilmiş bu terbiyeli sulu köfte, yumuşacık kıvamıyla ve baharatlarıyla misafirlerinizi ve ailenizi büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hafta içi akşam yemekleriniz için ideal bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz. Özel günlerinizde de gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu tarif, sofralarınıza şıklık katacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bu lezzetli yemeği, yanına yoğurt veya salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız!

Malzemeler

* 2 adet patates
* 2 adet havuç
* 2 parça tavuk göğsü (veya but)
* 1/2 su bardağı ince bulgur
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet limonun suyu
* 1 yemek kaşığı un
* 1 adet soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanış

Öncelikle, patatesleri ve havuçları soyup küp küp doğrayın. Tavuk etini de küp küp doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Bir tencerede tereyağını eritip, soğanı hafifçe kavurun. Daha sonra doğranmış tavuk etini ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Pişen tavuğun üzerine doğranmış patates ve havuçları ekleyip, biraz su ilave ederek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir kapta, ince bulguru, yumurtaları, yoğurdu, limon suyunu, unu, kuru nane ve pul biberi iyice karıştırın. Pişen sebze ve tavuk karışımını, hazırladığınız terbiyeye ekleyip, tüm malzemeleri güzelce birleştirin. Hazırladığınız karışımı, önceden ısıtılmış fırında veya tencerede pişirin. Fırında pişirecekseniz, yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Tencerede pişirecekseniz, kısık ateşte, ara ara karıştırarak, kıvam alıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu enfes tavuklu sulu köfteyi sıcak olarak servis etmenizi öneririz. Yanında bir kase yoğurt veya mevsim salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Ayrıca, üzerine taze kıyılmış maydanoz serpiştirerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!