Nefis Bir Tavuk Türlüsü Hazırlama

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, pratik ve lezzetli bir tencerede tavuk türlü tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, yoğun günlerinizde bile kısa sürede hazırlayabileceğiniz, doyurucu ve sağlıklı bir yemek seçeneği sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetten çok memnun kalacaklar. Hem ekonomik hem de oldukça besleyici olan bu türlü, her yaştan bireyin damak zevkine hitap edecek. Malzemeleri kolayca temin edebilir, hazırlama aşamasını ise oldukça keyifli bulabilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek siz de mükemmel bir tencerede tavuk türlü hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* 2 adet tavuk göğsü (küp küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
* 2 adet patlıcan (küp küp doğranmış ve tuzlu suda bekletilmiş)
* 2 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
* 2 adet yeşil biber (küp küp doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletin. Bu işlem patlıcanların acılığını alıp, yemek sırasında daha yumuşak olmalarını sağlar. Daha sonra tavuk göğüslerini küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın. Soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun. Tavukları ekleyip iyice çevirerek hafifçe kızartın. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun. Patlıcanları, kapya ve yeşil biberleri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberini ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin. Servis etmeden önce sıcak olarak servis yapın. Yanına yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.