Hızlı ve Lezzetli İrmikli Tatlı

Çay saatlerinizin yeni gözdesi, içi dolgulu, tek lokmada yenecek kadar pratik ve enfes bir irmikli tatlı tarifiyle karşınızdayız! Hazırlaması çok kısa süren bu tatlı, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Nefis aroması ve yumuşacık dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak. Hem kolay hem de şık bir sunumla çay saatlerinizi renklendirebilirsiniz. Deneyenlerin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle tatlı krizlerinizi anında giderecek bir kurtarıcı niteliğinde. Aileniz ve arkadaşlarınız bu pratik lezzeti çok sevecekler.

Malzemeler: İçi Dolgulu İrmikli Tatlı İçin Gerekenler

Hamur İçin: 150 gram tereyağı ya da margarin, 1 su bardağı irmik, 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1/2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3-3,5 su bardağı un.
İç Harç İçin: 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı (silme) Hindistan cevizi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı irmik.
Şerbet İçin: 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, 2 damla limon suyu.

Hazırlanış: Adım Adım İçi Dolgulu İrmikli Tatlı

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. İçine limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Şimdi hamuru hazırlayalım. Tereyağını, irmiği, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu ve vanilyayı derin bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ikiye bölün. Bir yarısına kakao, hindistan cevizi ve tarçın karışımını ekleyip iyice karıştırın. Diğer yarısını sade bırakın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sade hamuru tepsiye yayın. Üzerine kakaolu harcı eşit şekilde yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumadan üzerine soğumuş şerbeti dökün. Soğuyunca istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!