Hızlı ve Lezzetli İrmikli Tatlı
Çay saatlerinizin yeni gözdesi, içi dolgulu, tek lokmada yenecek kadar pratik ve enfes bir irmikli tatlı tarifiyle karşınızdayız! Hazırlaması çok kısa süren bu tatlı, misafirlerinizi de etkileyecek kadar lezzetli. Nefis aroması ve yumuşacık dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak. Hem kolay hem de şık bir sunumla çay saatlerinizi renklendirebilirsiniz. Deneyenlerin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle tatlı krizlerinizi anında giderecek bir kurtarıcı niteliğinde. Aileniz ve arkadaşlarınız bu pratik lezzeti çok sevecekler.Malzemeler: İçi Dolgulu İrmikli Tatlı İçin Gerekenler
Hamur İçin: 150 gram tereyağı ya da margarin, 1 su bardağı irmik, 1/2 su bardağı (1 parmak fazla) sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1/2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3-3,5 su bardağı un.İç Harç İçin: 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı (silme) Hindistan cevizi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı irmik.
Şerbet İçin: 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı su, 2 damla limon suyu.