Lezzetli Tavuk Midye Hazırlama
Gerçek midye tadını aratmayacak kadar lezzetli bir tarifle karşınızdayız! Bu tarifte, tavuk göğsünden hazırlanan midye görünümlü parçalar, enfes bir tarator sos ile buluşuyor. Malzemelerin hazırlanması ve pişirme aşamaları oldukça basit. Tarifimiz, özellikle deniz ürünlerinden hoşlanmayanlar veya mevsimsel olarak midye bulmakta zorlananlar için harika bir alternatif. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için farklı ve şaşırtıcı bir yemek deneyimi sunmak için ideal. Hazırlanışı oldukça keyifli ve sonuç inanılmaz lezzetli!Gerekli Malzemeler
Tarifimiz için iki ana bölümden oluşmaktadır: Tavuk Midye hamuru ve Tarator Sosu.Tavuk Midye Hamuru İçin: 2 adet tavuk göğsü, 1 su bardağı maden suyu, 2 su bardağı un, 2 su bardağı buzlu su, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tutam tuz, 2 su bardağı sıvı yağ.
Tarator Sosu İçin: ½ adet bayat ekmek içi, 1 avuç ceviz içi, 1 tutam tuz, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, ½ adet limon suyu.
Süslemek için: ¼ adet ekmek, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kıyılmış maydanoz.