Tarif Hakkında

Klasik fellah köftesi tarifine farklı bir lezzet katmak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Tavuk kıymasıyla hazırlanan bu enfes köfteler, hem damak zevkinize hem de sofranıza renk katacak. Bu tarifimizde, geleneksel lezzeti koruyarak, tavuk kıymasının yumuşaklığını ve hafifliğini ön plana çıkardık. Hazırlaması oldukça pratik olan bu fellah köftesi, özel günlerinizin veya hafta içi akşam yemeklerinizin yıldızı olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacaklar. Deneyin ve farkı görün! Siz de bu enfes tarifi mutlaka denemelisiniz; pişman olmayacaksınız.

Malzemeler

Köfte İçin:

1,5 su bardağı ince köftelik bulgur, 1/2 su bardağı irmik, 2 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı kaynar su, 200 gram tavuk kıyması, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz

Su İçin:

5-6 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı tuz

Sos İçin:

2 yemek kaşığı karışık salça, 3 diş sarımsak, 3 adet rendelenmiş domates, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3-4 dal maydanoz

Sunum İçin:

1 kase sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı

Öncelikle köfte harcını hazırlamak için; ince bulguru, irmiği, unu ve kaynar suyu derin bir kapta iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 15 dakika kadar şişmesi için bekletin. Daha sonra şişen karışıma tavuk kıymasını, yumurtayı, karabiberi, kimyonu ve tuzu ekleyip güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Bol suda tuz ve limon suyu ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca köfteleri suya atın ve yaklaşık 15-20 dakika, suyun yüzeyine çıkana kadar pişirin. Pişen köfteleri süzgeçten geçirin. Ayrı bir tavada zeytinyağını ve tereyağını eritin. Sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun. Domates rendesini ve salçayı ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Pişen köfteleri sosun içine ekleyin ve maydanozla süsleyerek servis yapın. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapmanız önerilir. Bu tavuklu fellah köftesi tarifiyle, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek keyfi yaşayacaksınız.