Nefis ve Pratik Bir Tarif

Pırasa sevmeyenlere bile hitap edecek kadar lezzetli ve pratik bir tarifimiz var. Fırın derdine son! Bu enfes tavada pırasalı tart, hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmenizi sağlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de hafta sonu brunch'ları için ideal. Bol peynirli ve baharatlı yapısıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem pırasalı tartı çok sevecek. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 8 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı (silme) tuz
* 1 tatlı kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı su
* 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiber
* 1 çorba kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı susam
* 1 tatlı kaşığı çörek otu
* 2 dal pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 dilim ufalanmış beyaz peynir

Hazırlanışı

Öncelikle pırasaları ince ince doğrayın. Ardından, derin bir kapta yumurta, yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu, un, tuz, salça, su, karabiber, pulbiber, kekik, susam ve çörek otunu iyice çırpın. Hazırladığınız karışıma doğranmış pırasaları ekleyin ve hafifçe karıştırın. Daha sonra, karışımı orta ateşte kızdırılmış bir tavaya dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve ufalanmış beyaz peynirini serpiştirin. Tavuğun kapağını kapatarak, tartın altının kızarması ve üstünün pişmesi için yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen tavada pırasalı tartı, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya salata ile servis etmeyi tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpucu:

Daha lezzetli bir sonuç için, pırasaları tereyağında hafifçe soteleyebilirsiniz.