Nefis Tavada Baget
Bu tarifle, akşam yemeğinde herkesi etkileyecek enfes bir tavada baget hazırlayabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu yemek için gerekli malzemeleri hazırladıktan sonra, hazırlanış aşamalarını takip ederek kısa sürede sofranızı renklendirebilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacaklar. Tarifimizdeki baharat miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz farklı sebzeler de ekleyerek tarifimizi kişiselleştirebilirsiniz. Özellikle çocukların da çok seveceği bu yemeği, yanına pilav ya da salata ile servis edebilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!Gerekli Malzemeler
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı* 6 adet tavuk baget* 2 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
* 4 adet kırmızı biber (dilimlenmiş)
* 4 adet yeşil biber (dilimlenmiş)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanış
1. Öncelikle, soğanları ve biberleri orta boyda doğrayın.2. Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
3. Doğranmış soğanları tavaya ekleyin ve yaklaşık 3-4 dakika kadar pembeleşene kadar soteleyin.
4. Ardından, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.
5. Tavuk bagetleri tavaya ekleyin ve tüm yüzeyleri kızarana kadar pişirin.
6. Tuz, kırmızı toz biber ve kekiği ekleyin ve baharatlar iyice karışana kadar karıştırın.
7. Bagetler iyice pişene ve sos kıvamına gelene kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın.