Muhteşem Bir Lezzet: Tarçınlı Elmalı Rulo Kek

Elmalı kek tariflerini seviyor ancak yeni bir lezzet arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Klasik elmalı keklerden farklı, göz alıcı bir görünüm ve enfes bir tada sahip bu rulo kek, sizleri büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de oldukça basit. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Sıcacık bir fincan çayla birlikte servis ettiğinizde tadına doyamayacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız için de harika bir ikram olacaktır. Hafta sonu kahvaltılarında da tercih edebileceğiniz bu lezzeti, bir kez denediğinizde başka tariflere bakmak istemeyeceksiniz.

Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay bardağı süt
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 6 adet elma (tercihen ekşi elma)
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

1. Öncelikle, yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sütü ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Elmaları soyup rendeleyin ve tarçın ile karıştırın. Elmalı karışımı hamura ekleyin ve hafifçe karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp unlayın veya yağlı kağıt serin. Hamuru tepsiye yayın ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kek piştikten sonra, bir mutfak havlusunun üzerine ters çevirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, üzerine istediğiniz kremayı sürüp rulo yapın. Dilerseniz pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları ve Püf Noktaları

Kekinizin daha lezzetli olması için kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Elmaları rendelerken incecik rendelemek, daha güzel bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle kekin pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın. Servis etmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletmek, tatların daha da oturmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!