Muhteşem Lezzette Lokmalık Brownie
Bu tarifle, ağızda dağılan, enfes beyaz çikolatalı lokmalık brownieler hazırlayacaksınız. Her lokmasıyla unutulmaz bir lezzet deneyimi sunacak bu minik kekler, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta deneyimsiz kişiler için bile ideal. Pürüzsüz ve yumuşak dokusuyla, bitter ve beyaz çikolatanın muhteşem uyumunu tadacaksınız. İçerisinde bulunan vanilya, kekin aromatik özelliğini daha da güçlendiriyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Siz de hemen denemenizi tavsiye ederiz!Malzemeler ve Hazırlanış
Gerekli Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 80 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı şeker (tozu olmayan)
- 200 gram bitter çikolata (kaliteli bir marka tercih edin)
- 1 adet vanilya (toz veya sıvı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) un (kepekli un da kullanılabilir)
- 220 gram beyaz çikolata (kaliteli bir marka tercih edin)
Hazırlanış:
1. Öncelikle, bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını da ayrı bir kapta eritin. İki eritilmiş malzemeyi birleştirip soğumaya bırakın.2. Yumurtaları ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpın. Daha sonra vanilya ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.
3. Eritilmiş çikolata ve tereyağı karışımını yumurta karışımına azar azar ekleyerek mikserle karıştırın.
4. Unu eleyerek karışıma yavaşça ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Fazla karıştırmamaya özen gösterin.
5. Hamuru yağlanmış ve unlanmış mini muffin kalıplarına paylaştırın.
6. Üzerlerine küçük parçalar halinde kırdığınız beyaz çikolata parçalarını serpiştirin.
7. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin.
8. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.