Nefis Bir Lezzet: Sütlü Bademli Pazı Çorbası

Mis gibi kokusuyla ve eşsiz lezzetiyle damakta unutulmaz bir tat bırakacak sütlü badem çorbası tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifte, pazı yapraklarının tazeliği ve bademin kremsi dokusu mükemmel bir uyum yakalıyor. Çorbanın içine ekleyeceğiniz baharatlar ise, damakta hoş bir sıcaklık ve baharatlı bir tat bırakıyor. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorbayı, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 130 gram çiğ badem
* 10 gram tereyağı
* 300 ml süt
* 100 ml Hindistan cevizi sütü
* 200 ml su
* 15 gr un
* 5 gr muskat cevizi rendesi
* 1 adet pazı yaprağı
* 1 diş sarımsak
* 5 gram tuz
* 5 gram karabiber
* 5 gram toz kırmızı biber
* 15 gram file badem (süslemek için)
* 5 gram tereyağı (süslemek için)
* 10 adet siyah nohut (süslemek için)

Hazırlanış

Öncelikle bademleri sıcak suda 1 saat kadar bekletin. Daha sonra bademleri bir blenderdan geçirin. Bir tencerede tereyağını eritin ve un ekleyerek kavurun. Ardından sütü, Hindistan cevizi sütünü ve suyu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız badem püresini, doğranmış sarımsağı ve baharatları ilave edin. Pazı yapraklarını ince ince doğrayıp çorbaya ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Çorbanızı servis etmeden önce üzerine file badem, tereyağı ve siyah nohut ekleyerek süsleyebilirsiniz. Bu enfes badem ve pazı karışımını deneyin, eminiz ki beğeneceksiniz!

Servis Önerisi

Sütlü bademli pazı çorbanızı, yanında çıtır ekmeklerle ya da taze otlarla servis edebilirsiniz. Soğuk havalarda iç ısıtan bir lezzet arayanlar için ideal bir seçenektir.