Evinizde mangal keyfini aratmayacak, sulu sulu tavuk pirzolalar hazırlamak ister misiniz? Bu tarifimizle, evde pişirdiğiniz tavukların kuruması artık bir sorun olmayacak. Özel baharat karışımı ve doğru pişirme tekniğiyle, her lokmada enfes bir lezzet patlaması yaşayacaksınız. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tavada tavuk pirzolaya bayılacaklar. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenek. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
* 4 adet tavuk pirzola* 1 adet sarımsak (ince kıyılmış) * 1 yemek kaşığı süzme yoğurt * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı salça * 1/2 çay kaşığı karabiber * 1/2 çay kaşığı kimyon * 1 çay kaşığı kırmızı toz biber * 1 çay kaşığı kekik * 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanış
Öncelikle sarımsağı ince ince kıyın. Derin bir kapta yoğurt, zeytinyağı, salça, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik ve tuzu iyice karıştırın. Hazırladığınız marinasyon sosuna tavuk pirzolaları ekleyin ve en az 30 dakika, daha da iyi olması için 1-2 saat buzdolabında marine edin. Marine edilmiş tavuk pirzolaları, önceden ısıtılmış teflon bir tavada orta ateşte her iki tarafını da yaklaşık 5-7 dakika kızartın. Pişirme süresi tavuk pirzolalarınızın kalınlığına göre değişiklik gösterebilir. Tavukların içi tamamen pişmiş olmalıdır. Pişen tavuk pirzolaları sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına pilav, patates kızartması veya salata eşlik edebilir. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Sulu sulu tavada tavuk pirzolalarınızı, sevdiğiniz garnitürlerle birlikte servis edebilirsiniz. Patates püresi, bulgur pilavı ya da taze salata mükemmel bir uyum sağlayacaktır. Afiyet olsun!