Sucuklu Kuru Fasulyenin Lezzeti

Bu tarifte, kuru fasulyenin doyurucu tadı, sucuklu lezzetiyle buluşuyor. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak bu enfes yemeği yapmak oldukça kolay. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, az vakitte sofralarınızı süsleyecek bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecektir. Yapılış aşamalarını dikkatlice takip ederseniz, kusursuz bir kuru fasulye elde edeceksiniz. Baharatların dengeli kullanımı, yemeğin tadını dengeli bir şekilde tamamlar. Deneyebilirsiniz!

Gerekli Malzemeler

* 1,5 su bardağı kuru fasulye* 1/2 kg kaliteli sucuk (tercihen ev yapımı)
* 1 adet orta boy soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Su

Hazırlanış

1. Kuru fasulyeleri akşamdan suda ıslatın. Ertesi gün, yumuşayana kadar haşlayın. (Basınçlı tencere kullanırsanız daha hızlı olacaktır)
2. Soğanı ince ince doğrayıp tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
3. Sucuğu küçük parçalar halinde doğrayıp soğanla birlikte kavurun. Sucuğun yağını salıvermesi için biraz bekleyin.
4. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
5. Unu ekleyip hafifçe kavurun, ardından haşlanmış fasulyeleri ekleyin.
6. Tuz ve karabiberi ekleyip, fasulyeler iyice ısınsın ve sucuğun lezzetiyle bütünleşsin diye bir süre pişirin. Gerekirse az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.
7. Servis yapmadan önce sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya ekmek ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!