Nefis Sosisli Peynirli Milföy Kalpler
Sevgili yemek severler, bugün sizlerle enfes bir kahvaltılık tarifini paylaşacağız: Sosisli peynirli milföy kalpler! Klasik milföy hamuruna lezzetli bir yorum getirerek, hem görsel açıdan şık hem de damakta unutulmaz bir tat bırakacak bu tarif, kahvaltılarınıza renk katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle birlikte keyifle hazırlayabilir ve paylaşabilirsiniz. Özellikle çocukların çok seveceği bu lezzetli atıştırmalık, pratikliğiyle de öne çıkıyor. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım tarifi…Gerekli Malzemeler
* 1 paket milföy hamuru* 4 adet sosis
* 100 gram beyaz peynir
* 15 dal maydanoz
* 1 paket salam
* 1 adet yumurta
Hazırlanış
1. Öncelikle milföy hamurunu çözülmeye bırakın. Daha sonra hamuru kalp şeklinde kesin. Kalpleri ikiye bölüp, alt kısma peynir ve ince doğranmış sosisleri yerleştirin. Üzerine ince doğranmış salam ve maydanoz ekleyin. Son olarak diğer kalp şeklinde kestiğiniz hamuru üstüne kapatarak kenarlarını sıkıca bastırın.2. Hazırladığınız sosisli peynirli milföy kalplerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Bu işlem, milföylerin kızarmasını ve daha güzel görünmesini sağlayacaktır. İsterseniz, üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
3. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 15-20 dakika boyunca altın rengi olana kadar pişirin. Pişen milföy kalpleri fırından çıkarıp, ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edilmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun!