Lezzetli ve Sağlıklı Bir Çorba

Sonbaharın en güzel sebzeleriyle hazırlanan bu terbiyeli sebze çorbası, hem damak zevkinizi şenlendirecek hem de vücudunuza şifa olacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler tamamen doğal olup, siz de kolayca evinizde hazırlayabilirsiniz. Bu çorbanın sırrı, özel terbiyesi ve taze sebzelerin uyumlu lezzetinde yatıyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, hem zamanınızdan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de misafirlerinizi etkileyecektir. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorbanın sıcaklığını ve lezzetini mutlaka deneyin. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sağlık dolu bir tercih olacaktır.

Malzemeler: Çorba ve Terbiye

Çorba İçin Gerekli Malzemeler:

* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
* 2 adet havuç (küp doğranmış)
* 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
* 1 adet kereviz sapı (küp doğranmış)
* 1 adet kabak (küp doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 dal taze soğan (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 litre su

Terbiye İçin Gerekli Malzemeler:

* 1/2 su bardağı yoğurt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, sıvı yağı tencereye alın ve soğanı kavurun. Havuç, kapya biber, kereviz ve kabakları ekleyerek yaklaşık 5 dakika daha kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve kıyılmış taze soğanı ilave edip bir dakika daha kavurduktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 litre suyu ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Ayrı bir kapta, yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve limon suyunu iyice çırpın. Kaynayan çorbaya, terbiyeyi yavaşça, sürekli karıştırarak ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!