enfes Turşu Çorbası

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti turşu çorbası, hem sıcak hem de lezzetli bir seçenektir. Lahana turşusunun sağlığa faydalarıyla bilinen içeriğiyle hazırlanan bu çorba, hem vücudu ısıtır hem de bağışıklık sistemini destekler. Tarifimizde, özellikle seçtiğimiz malzemelerle, geleneksel lezzeti modern bir dokunuşla harmanladık. Siz de bu enfes çorbayı evde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Sıcak ekmek eşliğinde servis ettiğinizde, tadına doyamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda tüketildiğinde vücuda enerji verir ve ferahlatıcı bir his bırakır. Denemeye değer!

Malzemeler

Bu tarifte, herkesin kolaylıkla bulabileceği malzemeler kullanılmıştır. İşte ihtiyacınız olanlar:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 kilogram kaliteli zeytinyağı
  • 1/2 kilogram dana eti (kuzu eti yerine)
  • 2 yemek kaşığı acı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 400 gram aşurelik buğday
  • 1 kase ev yapımı lahana turşusu
  • 2,5 su bardağı turşu suyu
  • 2,5 su bardağı su

Hazırlanış

Turşu çorbası hazırlamak oldukça kolay. Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Daha sonra, küp küp doğradığınız dana etini ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Biber salçasını ekleyip karıştırın ve aşurelik buğdayı ilave edin. Ardından, laha turşusunu ve turşu suyunu ekleyin. 2,5 su bardağı suyu da ekleyip, kısık ateşte buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre tuz ve baharat ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.