Ispanak Kökü Çorbası: Faydaları ve Lezzeti

Ispanağın sadece yapraklarını değil, köklerini de değerlendirerek hazırlayacağınız bu çorba, hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı. Ispanak kökü, A vitamini, C vitamini ve demir gibi birçok besin maddesi açısından zengindir. Bu çorba, soğuk kış günlerinde vücudunuzu ısıtacak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem ekonomik hem de besleyici bir seçenek arayanlar için ideal bir yemek tarifi. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes çorbaya bayılacak.

Malzemeler

* 1 kase ıspanak kökü
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 1 litre kaynar su

Hazırlanışı

1. Öncelikle soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanları kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince, sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Ardından domates salçasını ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun.
2. Temizleyip yıkadığınız ıspanak köklerini tencereye ekleyin. Kökleri yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra yıkayıp ayıkladığınız kırmızı mercimekleri ve kaynar suyu ilave edin.
3. Tuz ve kuru naneyi ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi mercimeğin çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirebilirsiniz, isterseniz püre yapmadan da tüketebilirsiniz.
4. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Besleyici ve Lezzetli Bir Öneri

Bu ıspanak kökü çorbası tarifi ile hem sağlıklı beslenebilir hem de mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Dilerseniz, çorbanıza farklı baharatlar ekleyerek kendinize özgü bir tat profili oluşturabilirsiniz.