Lezzetli ve Sağlıklı Bir Yemek

Vitamin ve mineral deposu olan kuşkonmaz ile hazırlayacağınız bu çorba tarifi, hem oldukça lezzetli hem de son derece besleyici. Meyanesi ile kıvamını kolayca koyulaştırabilirsiniz. Hem soğuk kış günlerinde sizi ısıtacak, hem de vücudunuza gereken vitaminleri sağlayacaktır. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, deneyebileceğiniz en güzel çorba tariflerinden biri. Aileniz ve sevdikleriniz bu çorbanın tadına bayılacaklar. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolayca bulunabilecek türden olup, zaman açısından da oldukça tasarruflu. Özellikle soğuk algınlığı dönemlerinde tüketilmesi önerilir.

Malzemeler

* 1 demet kuşkonmaz* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 yemek kaşığı un
* 5 su bardağı et suyu (veya sebze suyu)
* 1 su bardağı süt (veya krema)
* 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

1. Öncelikle kuşkonmazları yıkayıp temizleyin ve ince ince doğrayın. Tereyağını orta ateşte eritin. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Et suyunu yavaş yavaş ekleyerek çorbayı koyulaştırın. Ardından doğranmış kuşkonmazları ilave edip, yaklaşık 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Kuşkonmazlar yumuşadığında, sütü ve baharatları ekleyin. Tuzunu kontrol edip, dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Servis etmeden önce sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız kuşkonmaz çorbasını, üzerine biraz krema veya yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz. Çorbanızı kızarmış ekmek dilimleri ile birlikte sunmayı da deneyebilirsiniz. Bu, çorbanızın lezzetini daha da artıracaktır. Ayrıca, farklı baharatlar deneyerek çorbanıza kendinize özgü bir tat katabilirsiniz.