Tarif Hakkında

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, vitamin deposu zencefilli bal kabağı çorbası tarifiyle tanışın! Bu nefis tarif, hem bedeninizi hem de ruhunuzu ısıtacak, sizi keyiflendirecek ve gün boyu enerjik hissetmenizi sağlayacak. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan bu çorbayı, sevdiklerinizle paylaşarak keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta zaman geçirmekten keyif alan herkes için ideal bir seçenek. Özellikle soğuk algınlığı ve grip dönemlerinde bağışıklık sisteminizi desteklemesiyle de oldukça faydalıdır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sıcak ve lezzetli bir çorbanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bu çorba, her yaştan insanın rahatlıkla tüketebileceği, besleyici ve doyurucu bir yemektir. Siz de bu tarifle soğuk kış akşamlarınıza lezzet katın.

Malzemeler

* 500 gram bal kabağı* 1 adet büyük boy patates
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 adet havuç
* 2-3 adet kereviz sapı
* 1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
* 1 litre su
* 1 su bardağı süt (tercihen tam yağlı)
* 1 adet yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı un
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle, bal kabağını, patatesi, soğanı, havuçları ve kerevizleri yıkayıp temizleyin. Daha sonra, bal kabağını ve patatesi küp küp doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve kerevizleri de orta boy küpler halinde kesin. Büyük bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını ekleyip eritin. Soğanları ekleyip, yumuşayana kadar kavurun. Ardından, doğranmış bal kabağını, patatesi, havuçları ve kerevizleri tencereye ekleyin. Üzerine rendelenmiş zencefil, pul biber ve karabiberi ilave edin. 1 litre suyu ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sebzeler piştikten sonra, çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Ayrı bir kapta, un ve yumurta sarısını çırpın. Kaynayan çorbaya azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Tuzunu kontrol edip, gerekirse tuz ekleyin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir zencefil aroması için, taze zencefil miktarını artırabilirsiniz. Çorbanızı daha kremalı hale getirmek için, süt yerine krema da kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbanızı süslemek için kızarmış ekmek parçaları, taze maydanoz veya krema kullanabilirsiniz. Çorbanızı önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz. Servis etmeden önce tekrar ısıtmanız yeterli olacaktır.