Lezzetli Bir Domates Çorbası İçin Malzemeler

Tarifimizde mevsiminde toplanmış, sulu ve lezzetli domatesler kullanıyoruz. Salça ilave etmeden, doğal domates lezzetini ön plana çıkarıyoruz. Bu pratik tarifle, kısa sürede sıcacık ve gerçek bir domates çorbası hazırlayabilirsiniz. Çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek damak zevkinizi daha da şımartın. Tarifimizde kullanılan malzemelerin kalitesi, çorbanızın lezzetini doğrudan etkiler. Bu yüzden mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler tercih etmenizi öneririz. Hazırlanışı oldukça kolaydır, mutlaka denemelisiniz!

Domates Çorbası Tarifi: Hazırlanışı

Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağını orta ateşte eritin. 5 adet büyük boy domatesi yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Doğranmış domatesleri tereyağına ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin. Ardından 2 yemek kaşığı unu ekleyip, 1-2 dakika kadar kavurun. 4 su bardağı sıcak et suyunu ve 2 çay kaşığı tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Çorba pişerken arada bir karıştırmayı unutmayın. Pişen çorbaya 2 çay bardağı sıcak sütü ekleyip iyice karıştırın.

Servis ve Sunum Önerileri

Ocaktan aldıktan sonra, çorbanızı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Dilerseniz çorbayı büyük bir tencerede kısık ateşte kaynatmaya devam edebilirsiniz. Çorbanızı sıcak servis edin. Her bir kaba 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek, daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Yanına kızarmış ekmek veya kraker ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay bardağı sıcak süt
  • 5 adet büyük boy domates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri