Soğuk Kelek Çorbası: Bir Lezzet Şöleni

Eşsiz tadı ve ferahlatıcı dokusuyla yaz aylarının vazgeçilmezi olacak bu soğuk kelek çorbası tarifi, mutfağınıza serinlik katacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir öğün sunuyor. Malzemelerin uyumu ve lezzet dengesi, damak zevkinize unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu tarifi, sıcak günlerde serinlemek için ideal bir seçenek. Hazırlık aşamalarını takip ederek, kısa sürede enfes bir soğuk çorba hazırlayabilirsiniz. Sıcak havalarda enerjinizi tazelemek ve vücudunuzu serinletmek için bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

* 1 adet orta boy kelek
* 3 yemek kaşığı yoğurt (tercihen ev yapımı)
* 1 adet yumurta akı
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1/2 adet limon suyu (taze sıkılmış)
* 10 yaprak taze nane (ince kıyılmış)
* 1/2 çay kaşığı kişniş (öğütülmüş)
* 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı (sızma)
* 1 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı bal (çiçek balı tercih edilebilir)

Hazırlanış

Öncelikle, keleği temizleyip, ince ince doğrayın. Bir kapta yoğurt, yumurta akı, karbonat, limon suyu, nane, kişniş, sarımsak, tuz, zeytinyağı, zencefil ve balı iyice çırpın. Daha sonra doğranmış keleği bu karışıma ekleyip, güzelce karıştırın. Karışımı en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu süre, malzemelerin birbirine daha iyi karışmasını ve tatların uyumunu sağlayacaktır. Son olarak, soğuk servis yapmadan önce, çorbanın üzerine birkaç yaprak taze nane ekleyebilirsiniz. Bu, hem görsel olarak hem de lezzet olarak çorbanızı daha zenginleştirecektir. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Soğuk kelek çorbasınızı buz gibi soğuk servis etmeniz tavsiye edilir. Yanına kızarmış ekmek veya çeşitli sebze parçaları ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz, çorbanızı süslemek için ince kıyılmış taze maydanoz veya dereotu kullanabilirsiniz.