Nefis Bir Yaz Lezzeti: Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Yaz sıcağında serinlemek ve aynı zamanda besleyici bir öğün tüketmek için ideal olan soğuk ayran aşı çorbası tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik ve ferahlatıcı çorba, hem yapımı kolay hem de damak zevkinize hitap edecek kadar lezzetli. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir, kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorba, yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem hafif hem de doyurucu olan yapısıyla, gün boyu enerjik kalmanıza yardımcı olacaktır. Deneyip, ferahlatıcı lezzetini siz de keşfedin!

Gerekli Malzemeler

* 2 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı soğuk su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 kahve fincanı buğday
* 1 kahve fincanı nohut
* 4 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanış

Öncelikle buğday ve nohudu iyice yıkayıp, 4 su bardağı suda haşlayalım. Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra, suyunu süzüp, bir kenara alalım. Daha sonra, derin bir kapta yoğurdu, soğuk suyu ve tuzu iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için mikser kullanabilirsiniz. Hazırladığımız yoğurtlu karışıma, haşlanmış buğday ve nohudu ekleyip karıştıralım. Son olarak, zeytinyağı ve kuru nane ilave ederek çorbamızı tatlandıralım. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine taze nane yaprakları ekleyerek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Çorbanızın daha lezzetli olması için, buğday ve nohudu iyice haşlamanız önemlidir. Yoğurdun kıvamını ayarlamak için su miktarını isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Dilerseniz çorbaya ince kıyılmış taze soğan ya da dereotu da ekleyebilirsiniz. Buz gibi soğuk servis etmeniz, çorbanın ferahlatıcı etkisini artıracaktır. Hazırladığınız ayran aşı çorbasını buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.