Yazın Vazgeçilmezi: Kavun Sorbe
Sıcak yaz günlerinde serinlemek için mükemmel bir seçenek olan kavun sorbe tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes lezzeti hazırlamak oldukça kolay ve hızlı. Malzemeler her evde kolayca bulunabilecek türden. Hazırladığınız sorbeyi dondurucuda beklettikten sonra, dilediğiniz zaman buz gibi bir keyif için servis edebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu ferahlatıcı tatlıya bayılacak! Misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenektir. Ayrıca, sağlıklı ve doğal malzemelerle hazırlandığı için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Bu tarif, yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olmaya aday!Gerekli Malzemeler
* 1,5 kilogram olgun ve tatlı kavun* 1 su bardağı temiz su
* 1 adet limonun suyu
Hazırlanış
1. Öncelikle, kavunu iyice yıkayıp, çekirdeklerini ve kabuklarını temizleyin. Ardından, küp küp doğrayın.2. Doğranmış kavunu, su ve limon suyunu birlikte bir blendırdan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. İsteğe bağlı olarak, daha pürüzsüz bir kıvam için bir kevgirden geçirebilirsiniz.
3. Hazırladığınız karışımı, buz kalıplarına veya derin bir kaba dökün.
4. Dondurucuya koyun ve en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca dondurun.
5. Servis etmeden önce, sorbeyi 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Bu, sorbenin daha kolay servis edilmesini sağlayacaktır.
6. Dilerseniz, üzerine taze nane yaprakları veya limon dilimleri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!