Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tatlı

Tahin severler için muhteşem bir lezzet! Bu rafine şekersiz tahinli tart, hem damağınıza hem de sağlığınıza iyi gelecek. Unutulmaz bir tat deneyimi için, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle gönlünüzü çalacak bu tarif, kahvaltılarınıza, çay saatlerinize veya özel günlerinize farklı bir hava katacak. Hem kolay hem de pratik olan tarifi, hemen şimdi deneyerek siz de bu lezzetin tadına bakabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bu özel tatlı, sofranızın yıldızı olacak. Hazırlanması oldukça kolay olduğu için, zamanınızın kıymetini bilenler için ideal bir seçenek.

Malzemeler

Kuru Maddeler:

1+3/4 su bardağı tam buğday unu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Islak Maddeler:

2 adet yumurta, 1 çay bardağı pekmez, 1/2 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı tahin, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.

Tahinli İç Malzeme:

1 su bardağı tahin, 2 yemek kaşığı bal, 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz içi.

Hazırlanışı

Öncelikle, yumurtaları, tam buğday ununu, pekmezi, sütü, tahini, zeytinyağını, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru, yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına yayın. Ayrı bir kapta, tahini ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı, tart hamurunun üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine dövülmüş cevizleri serpiştirin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen tahinli tartı fırından çıkarıp, tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!