Muhteşem Salçalı Çılbır

Klasik çılbır tarifine yeni bir lezzet katıyoruz! Suda pişmiş poşe yumurtaların, sarımsaklı yoğurtla buluştuğu enfes bir tarif. Bu tarifte ise, ısırıldığında damağınızda patlayan salçalı sos ile çılbırın tadını bambaşka bir boyuta taşıyoruz. Hem yapımı kolay, hem de oldukça doyurucu olan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz mükemmel bir kahvaltılık ya da brunch seçeneği. Hazırlanması oldukça pratik ve malzemeleri de kolaylıkla bulunabilir. Deneyenlerin pişman olmayacağı bir tarif!

Malzemeler: Çılbır İçin

* 3 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı sirke
* 200 gram yoğurt
* 1 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz

Malzemeler: Salçalı Sos İçin

* 1 yemek kaşığı domates salçası* 1 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Öncelikle salçalı sosu hazırlayarak başlayalım. Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Domates salçasını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Sıcak suyu ilave edip, karıştırarak kaynatın. Kuru nane ve pul biberi ekleyip, tatlandırın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Ardından yoğurdu bir kapta sarımsak ve tuz ile iyice çırpın. Bir tencerede suyu kaynatın ve sirkeyi ekleyin. Suyun hafifçe kaynamaya devam etmesini sağlayın. Yumurtaları tek tek suya kırın ve 3-4 dakika poşe yöntemiyle pişirin. Pişen yumurtaları dikkatlice çıkarıp, yoğurtlu karışıma ekleyin. Hazırladığınız salçalı sos ile servis yapın. Afiyet olsun!