Muhteşem Sakızlı Kek

Yaz günlerinin tadını çıkarın! Bu tarifimizde, size enfes bir sakız kokulu kelebek kupkek sunuyoruz. Hafif ve lezzetli kek hamuru, ağızda dağılan kremasıyla mükemmel bir uyum sağlıyor. Dilediğiniz meyvelerle süsleyerek, görsel şöleni de tamamlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Ailenizle birlikte keyifli bir deneyim yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Tatlı bir mola için ideal olan bu kupkek, sizleri yazın sıcak günlerine götürecek.

Kek Hamuru Malzemeleri

- 2,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 damla acıbadem özü
- 2 tatlı kaşığı sakız reçeli

Krema Malzemeleri

- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 damla acıbadem özü
- 3 damla rom

Hazırlanış

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için; un, yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, acıbadem özü ve sakız reçelini bir kapta çırpın. Elde ettiğiniz pürüzsüz karışımı, yağlanmış cupcake kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kekler pişerken, krema için; süt, şeker, un, mısır nişastası, yumurta sarısı, acıbadem özü ve romu bir tencerede çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Pişen kekleri soğuttuktan sonra üzerine kremayı sürün ve dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın. Bu enfes kelebek kupkek tarifiyle, sevdiklerinizi mutlu edin! Afiyet olsun!