Sağlıklı Kahvaltılık: Zeytinli Poğaça
Sabah kahvaltılarınıza farklı bir lezzet katacak, tam buğday unu ile hazırlanan bu zeytinli poğaça tarifiyle tanışın. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu poğaçalar, pratik hazırlanışı ile de zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Yulaf unu eklenmesiyle besin değerini artıran tarifimiz, ev yapımı lezzetini arıyorsanız tam size göre. Çörek otu ile süsleyerek görsel güzelliğini de artırabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu poğaçaları mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamalarını adım adım takip ederek, kolayca harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Püf noktaları da göz önünde bulundurarak, her zaman mükemmel bir tat yakalayabilirsiniz.Malzemeler
- 1 su bardağı yulaf unu
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 20 adet zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 çay bardağı (1 parmak eksik) zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 tutam çörek otu
Hazırlanış
1. Yulaf unu, tam buğday unu, kabartma tozu ve tuzu büyük bir kapta karıştırın.2. Ayrı bir kapta yoğurt, zeytinyağı, sirke ve yumurtayı çırpın.
3. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve iyice karıştırın.
4. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ve çörek otunu hamura ekleyin.
5. Hamuru hafif yağlanmış bir yüzeyde 1-1.5 cm kalınlığında açın.
6. Dilediğiniz şekillerde kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
8. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!