Fırında İmam Bayıldı: Sağlıklı Bir Lezzet
Patlıcanları kızartmadan hazırlayacağımız bu fırında imam bayıldı tarifi, hem damak zevkinize hitap edecek hem de sağlıklı bir seçenek sunacak. Klasik tarifin daha hafif ve pratik bir versiyonu olan bu yöntemle, yağdan tasarruf ederek daha az kalorili bir yemek hazırlayabilirsiniz. Kızartma işleminin olmaması, yemeğin sindirimini de kolaylaştırır. Ayrıca, fırında pişirme yöntemi sebzelerin vitamin ve minerallerinin daha iyi korunmasını sağlar. Bu tarif, hızlı ve kolay hazırlanmasıyla da zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli imam bayıldı tarifine bayılacak. Denemeye değer!Malzemeler
* 4 adet patlıcan* 7-8 diş sarımsak
* 3 adet domates
* 2 adet sivri biber
* 1 adet kapya biber
* 2 adet büyük boy soğan
* 1 demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 20 gram zeytinyağı