Nefis Fırın Mücver Tarifi

Kızartılmış mücverlere sağlıklı bir alternatif arayanlar için mükemmel bir tarif. Fırında pişirilen bu mücverler, hem daha hafif hem de lezzet bakımından oldukça doyurucu. Kızartmaya göre daha az yağlı olduğu için daha rahat tüketilebilir. Sebzelerin doğal lezzeti ön plana çıkıyor. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli mücverleri çok sevecek. Deneyin ve farkı görün! Bu tarif, özellikle porsiyonluk olarak hazırlandığı için tek kişilik veya küçük porsiyonlu yemekler için idealdir. Dilerseniz malzeme miktarlarını artırarak daha fazla mücver pişirebilirsiniz.

Malzemeler

400 gram kabak, 250 gram pırasa, 1 adet havuç, 4 dal taze soğan, 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotu, 150 gram beyaz peynir, 2 adet büyük boy yumurta, 5 yemek kaşığı galeta unu, 3 gram kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı pul biber, 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı süt.

Hazırlanış

Öncelikle tüm sebzeleri yıkayıp ince ince doğrayın. Kabak, pırasa, havuç ve taze soğanları güzelce karıştırın. Daha sonra doğranmış maydanoz ve dereotunu da ekleyip iyice harmanlayın. Beyaz peyniri, yumurtaları, galeta ununu, kabartma tozunu, tuzu, karabiberi, sarımsak tozunu ve pul biberi ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak güzel bir hamur elde edin. Son olarak, yumurta sarısı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız mücver hamurunu yağlanmış küçük kaplara veya muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Mücverler kızarana ve pişene kadar fırında bekletin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!