Tarif Hakkında

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti mücver, artık daha sağlıklı! Her mevsim taze sebzelerle hazırlayabileceğiniz bu düşük kalorili tarif, hafifliği ve pratikliğiyle öne çıkıyor. Sağlıklı beslenmeyi hedefleyenler için mükemmel bir seçenek olan az yağlı mücver, sofralarınıza lezzet katarken, aynı zamanda hafifliğiyle de dikkat çekecek. Özellikle yaz aylarında, daha az yağ kullanarak hazırlanan bu tarif, hem vücudunuza hem de damak zevkinize hitap edecek. Tarifimizde kullanılan malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlanması oldukça basit. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu sağlıklı mücver'i mutlaka denemelisiniz. Deneyen herkesin beğenisini kazanacağına eminiz.

Malzemeler

Bu az yağlı mücver tarifinde ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 adet kabak, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet havuç, 1/2 demet taze soğan, 1/2 demet dereotu, 1/2 demet maydanoz, 2 adet yumurta, 1/2 su bardağı fındık, 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam, 1/2 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam kavrulmuş susam.

Hazırlanışı

Öncelikle kabakları rendeleyip, tuz serpip 15 dakika bekletin. Sıvısal kısımlarını süzün. Havucu ve yeşillikleri de ince ince doğrayın. Bir kapta yumurtaları çırpın, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Daha sonra rendelenmiş kabak, havuç ve doğranmış yeşillikleri ilave edin. Fındık ve susamı da ekleyip iyice karıştırın. Kızdırılmış tavaya (zeytinyağı kullanarak) birer kepçe karışımdan alarak, orta ateşte her iki tarafı kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Üzerine ekstra susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha hafif bir mücver için, kabakları iyice sıkıp suyunu iyice süzün. Fındık yerine ceviz veya badem de kullanabilirsiniz. Arzuya göre baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, pul biber veya karabiber ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Servis etmeden önce taze yeşillikler ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz.