Nefis Fit Yulaflı Poğaça
Bu tarifle, tadına doyamayacağınız sağlıklı bir poğaça hazırlayacaksınız. Pratik ve lezzetli olan bu tarifimizde, yulafın sağlıklı lif içeriği ile doyurucu bir atıştırmalık veya kahvaltılık elde edeceksiniz. Hazırlık aşaması oldukça basit ve hızlıdır. Malzemeler kolayca bulunabilen ürünlerden oluşuyor. Minik bir dokunuşla, kendinize ve sevdiklerinize güzel bir ikram sunabilirsiniz. İşte, mutfağınıza misafir olmaya hazır enfes yulaflı poğaçanın tarifi.
Gerekli Malzemeler
Bu fit yulaflı poğaça tarifinde kullanılacak malzemeler oldukça basit. İşte, lezzetli poğaçanız için gerekenler: 1 su bardağı yulaf ezmesi, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 adet kurutulmuş domates, 1 adet büyük boy beyaz biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1/2 çay kaşığı mahlep.
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, yulaf ezmesini geniş bir kapta yumurta, yoğurt ve zeytinyağı ile iyice karıştırın. Ardından, kuru malzemeler olan tuz, kabartma tozu ve mahlep'i ekleyin. Kurutulmuş domatesleri ve beyaz biberi incecik doğrayıp hamura katın. Hamuru iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve hafifçe yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Daha lezzetli bir poğaça elde etmek için, kuru domates yerine farklı kuru sebzeler de kullanabilirsiniz. İsterseniz, üzerlerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra, üzerlerine biraz zeytinyağı sürebilirsiniz.