Bu tarif, Meksika mutfağından esinlenerek hazırlanmış, safranlı fava çorbasının eşsiz bir yorumudur. Zengin baharatları ve kremsi dokusuyla damağınıza unutulmaz bir lezzet şöleni sunacak bu çorba, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Hem hafif hem de doyurucu olan tarifi, her mevsim sofralarınıza renk katacak. Özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak, sıcak bir kase çorba arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, deneyerek kendiniz de göreceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes lezzete bayılacak!
Malzemeler ve Hazırlık
Tarifimiz için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kase kuru fava, 2,5 kase su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 küçük boy domates, 1 diş sarımsak, 1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı kimyon, ½ çay kaşığı safran, 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı) ve 2 dal dereotu. Öncelikle, kuru favaları en az 6 saat önceden suda bekletin. Daha sonra, favaları yumuşayana kadar haşlayın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Domatesi ekleyip biraz daha soteleyin. Haşlanmış favaları, baharatları (tuz, karabiber, zerdeçal, kimyon, safran ve pul biber) ve kavrulan sebzeleri bir tencereye alın. Suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dereotu ekleyip, blenderdan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Safranlı fava çorbasını sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Soğuk servis edecekseniz, hazırladıktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin. Üzerine bir kaşık yoğurt veya ekşi krema ekleyerek servis edebilirsiniz. Ayrıca, kızarmış ekmek dilimleri ile de servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, üzerine biraz taze doğranmış kişniş de ekleyebilirsiniz. Bu sayede hem görsel olarak hem de lezzet olarak zenginleştireceğiniz çorbanız, misafirlerinizi etkileyecektir. Deneyerek farklı sunumlar yaratabilirsiniz.